Podcast: EP: 30 – Ondernemerslessen van John de Mol

Vandaag bespreek ik in mijn podcastshow de ondernemerslessen van John de Mol naar aanleiding van een boek geschreven door Jeroen te Nuijl: Graven in een rijk leven. Niet nieuw, want uit 2015. maar wel ont-zet-tend interessant en leerzaam! John de Mol wilde voor het boek zelf niet geïnterviewd worden, maar gaf wel toestemming om zijn vrienden en netwerk te interviewen.

Het leuke: dat levert niet alleen hosanna-verhalen op. Johns vrienden en bekenden geven namelijk eerlijk antwoord op de vraag wie John de Mol nou is. Want in de media staat hij vaak omschreven als de koele, verlegen, ietwat berekenende man die het alleen voor het geld doet. Maar anders zijn de verhalen over hem waarin je hem leert kennen als de harde werker die hij is, die een waanzinnige drive heeft voor zijn passie en altijd weer op zoek is naar een vernieuwend idee.

Ik moet zeggen, ik ben een groot fan van hem. Want als íemand creatieve content kan bedenken, dan is hij het wel. En het is een geweldig zakenman. Best gek trouwens dat ik geen vrouw als voorbeeld heb, bedenk ik me opeens. Maar dat terzijde. Onbedoeld staan er in dit boek in ieder geval veel ondernemerslessen die voor mij erg herkenbaar zijn. En daarom heb ik er voor jou de beste ondernemerstips uit gefilterd. Want ik weet dat jij daardoor enorm geïnspireerd raakt. Je kunt namelijk veel leren van deze man en het is altijd leuk om een inkijkje te krijgen in iemands leven.

Om alle tips te krijgen verwijs ik je naar mijn podcast, maar hieronder vind je alvast de belangrijkste quotes en highlights. En deze staan in het boek: Graven in een rijk leven

1) Grootste creativiteit hangt niet alleen samen met flitsen van genialiteit. Het is vooral ook een kwestie van onversneden aandacht voor het detail;
2) Creatie van grensverleggende nieuwe content
3) Kiezen met je hart en niet met je portemonnee
4) Talent, toewijding, tijgeren, timing – de wet van van Kooten
5) Hi is altijd opzoek naar vernieuwing en hoe het beter kan
6) Blijf altijd gefocust, dat leer van mannen als van der Ende en de Mol
7) The extra mile
8) Kwaliteit levert succes op

P.S. als jij mij een review en rating geeft in de itunestore, dan maak je kans op een gratis ticket voor mijn 2daags event: Van schaarste naar winstgevend ondernemerschap.

Opt In Image
Schrijf je in voor mijn waardevolle blogs, video’s en podcasts, zodat je continu op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends.
Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring
3 Reacties
  • Mendiena Boer

    25 april 2018 at 12:04 Beantwoorden

    Dank voor deze inspirerende verhaal over John de Mol zijn boek. Zeer leerzaam.

  • Irene van Leeuwen

    25 april 2018 at 18:46 Beantwoorden

    Wat een mooie inspirerende lessen. Bedankt Debbie! Heel interessant om een beeld te krijgen bij de uitleg van de gekozen onderwerpen, uit het boek over John de Mol.

Plaats een reactie

Mag ILOVEYOURBRAND cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren.
Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.